+4 0721 863 848   L-V: 8:30 - 16:30

Îngrijirea pielii în anotimpul rece

Se apropie toamna și iarna - se apropie sezonul hainelor groase. De asemenea și pielea noastră are nevoie de o „haină” de protecție pentru jumătatea rece a anului.

Vremea devine mai rece, nopțile devin mai lungi și mai reci - ne îndreptăm cu pași mari spre toamnă și iarnă. În timpul verii , pielea noastră fiind expusă la soare, apă (mare) și creme (de protecție solară și după plajă) devine mai uscată în lunile de vară. Pielea noastră are nevoie acum de o îngrijire corespunzătoare cu hidratare intensă , care o pregătește pentru lunile mai reci care urmează. O îngrijire potrivită  a pielii este și mai importantă dacă avem o piele deosebit de sensibilă sau cu predispoziție la deshidratare și uscare.
 


Începând cu toamnă, pielea este din ce în ce mai expusă la vremea rece, vânt și ploi. Temperaturile scăzute și vremea umedă și rece atacă funcția naturală de protecție a pielii și o provocă în fiecare zi. În plus, începem din nou să pornim încălzirea în casă și la birou. Schimbarea constantă între aerul rece de exterior și aerul uscat de dinăuntru provoacă mult bariera naturală a pielii noastre. Pielea devine uscată, înroșită, dacă nu ne ocupăm de hidratarea potrivită tipului nostru de piele.

5 sfaturi pentru îngrijirea corespunzătoare a tenului în anotimpul rece
- Pielea are nevoie de hidratare intensă, uleiurile vegetale ajută la  menținerea echilibrului natural al pielii. Asigurați-vă că nu schimbați deodată toată rutina de îngrijire a pielii. Produsele și ingredientele complet noi ar putea copleși pielea. Prin urmare, ar trebui să vă schimbați treptat rutina, astfel încât pielea să se obișnuiască cu ea și să nu apară iritații.

- Temperatura potrivită este esențială! Nu vă spălați fața cu apă prea caldă, pentru că apa caldă usucă pielea, aveți grijă ca apa să fie la o temperatură potrivită .
 
- Nu uitați gâtul și decolteul! În timpul anotimpului rece , prin purtarea de eșarfe și haine mai groase , pielea din această zonă devine și mai sensibilă , prin urmare, pielea sensibilă a gâtului și decolteului trebuie îngrijită intens, ca și tenul. Folosiți produsele cu care vă îngrijiți tenul  și pe gât și decolteu.
 
- Nu uitați de protecția solară! Se presupune că soarele de toamnă nu este la fel de intens ca cea de vară, ceea ce este o presupunere greșită. Chiar dacă nu este atât de cald, soarele poate dăuna pielii. Prin urmare, asigurați-vă că în timpul zilei aplicați protecție solară.
 
Și hidratarea cu măștile de față este o idee bună în timpul anotimpului rece. Aplicați o dată sau de două ori pe săptămână măști de față din ingrediente naturale hidratante, fie că le achiziționați din comerț sau le faceți acasă din ingrediente proaspete. Înainte de a aplica masca curățați bine tenul, pentru ca pielea să poată absorbi ingredientele benefice. După timpul de expunere îndepărtați masca de pe față cu o cârpă umedă sau masați în piele ce a mai rămas (depinde de tipul măștii) și bucurați-vă de efectele benefice :-)

 

Îngrijirea pielii în anotimpul rece
NU RATAȚI NOUTĂȚILE - ABONAȚI-VĂ LA NEWSLETTER

Sunt de acord, să primesc periodic newsletter de la narah.ro.
Sunt de acord ca prestatorul acestui site să îmi folosească datele mele personale.