+4 0721 863 848   L-V: 8:30 - 16:30

Îngrijirea pielii din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă decât restul pielii de pe corp, această zonă este mult mai subțire decât pielea de pe restul feței. Pentru a hidrata corespunzător zona ochilor, alege o cremă destinată pentru această zonă, cu un conținut mai mare de ingrediente active.

Pe lângă numeroasele influențe externe (soarele, aerul poluat, lucrul la calculator etc), există și un motiv biologic pentru care pielea din jurul ochilor este mai sensibilă decât restul pielii de pe corp. Această zonă este mult mai subțire decât pielea de pe restul feței. În general, pielea din jurul ochiului are o grosime de aproximativ 0,2 mm, în timp ce pielea de pe restul feței poate avea o grosime de până la 1,75-2 mm. Pielea din jurul ochilor are nevoie de hidratare și elasticitate mai ridicată pentru evitarea  apariției semnelor de oboseală. Mușchii din jurul ochilor sunt sub stres constant, clipim de 10-20.000 de ori pe zi (!!), când clipim, cel puțin 15 din cei 22 de mușchi din jurul ochilor se mișcă simultan. Prin clipire pielea se întinde si apoi se relaxează. Dacă această zonă nu este corect hidratată, această mișcare de clipire  este în cea mai mare măsură responsabilă pentru formarea ridurilor din jurul ochilor.

Pentru a hidrata corespunzător zona ochilor, alege o cremă destinată pentru această zonă, cu un conținut mai mare de ingrediente active.
 
La ce să fii atentă când alegi crema pentru zona ochilor? Iată câteva aspecte importante:
- să conțină ingrediente benefice care protejează pielea de efectele nocive ale mediului și de radicalii liberi.
- să conțină ingrediente hidratante, care mențin umiditatea și hrănesc pielea, de preferință cât mai naturale posibil.
- să nu conțină ingrediente nocive sau iritante, preferabil să nu conțină parfum sintetic.
- să se absoarbe rapid.
 
Dacă ești în căutarea unei creme reparatoare pentru jurul ochilor, încearcă Crema reparatoare pentru ochi Youth Defence de la Mossa (https://narah.ro/pentru-piele/produse-profesionale-sanatoase-pentru-ingrijirea-tenului/crema-reparatoare-pentru-ochi-youth-defence.html). Sau dacă dorești să găsești o cremă care este aliatul ochilor obosiți și care decongestionează și hidratează pielea fină din jurul acestora, încearcă Crema de ochi iluminatoare Brrright de la Pulpe de Vie (https://narah.ro/pentru-piele/produse-profesionale-sanatoase-pentru-ingrijirea-tenului/crema-de-ochi-iluminatoare-brrright.html).
 
Care este cea mai bună metodă de aplicare a cremei pe pielea din jurul ochilor?
Deoarece pielea din jurul ochilor este foarte delicată și sensibilă, se recomandă prudență extremă. Cel mai bine este să aplici puțină cremă pe vârful degetului mijlociu sau inelar și să aplici cu atenție produsul pe pielea de sub ochi și pleoapele superioare, cu mișcări blânde, fără să aplici presiune. Ai grijă să nu aplici crema prea aproape de ochi sau să nu ajungă în interiorul ochilor.

De asemenea, este recomandat să folosești crema pentru jurul ochilor și noaptea, pentru că atunci se desfășoară cel mai intens procesele de regenerare a pielii, iar ingredientele active pot fi absorbite mai intens în piele.
 
Pe lângă îngrijirea pielii din exterior, ai grijă și de stilul tău de viață. Somnul odihnitor, alimentația sănătoasă, aportul corect de lichide te pot ajuta foarte mult cu îngrijirea pielii din interior.
 

Îngrijirea pielii din jurul ochilor
NU RATAȚI NOUTĂȚILE - ABONAȚI-VĂ LA NEWSLETTER

Sunt de acord, să primesc periodic newsletter de la narah.ro.
Sunt de acord ca prestatorul acestui site să îmi folosească datele mele personale.